Náhledový obrázek článku Road to Comic-Con 2022: Vše co potřebujete vědět o play-off

Road to Comic-Con 2022: Vše co potřebujete vědět o play-off

Profilový obrázek uživatele dc99 dc99
5. 4. 2022, 18:47 | Valorant

 

Po odehrání všech kvalifikačních turnajů Road to Comic-Con Prague 2022, se už blíží play-off fáze. Do té nastoupí 3 týmy, kterým se v kvalifikaci povedlo nasbírat nejvíce bodů a připojí se k nim vítězové minulého ročníku Road to Comic-Con, Entropiq. Dva nejlepší týmy z play-off pak postoupí na LAN finále, které se odehraje v Praze, přímo v místě konání akce Comic-Con Prague 2022.

Enterprise, Absolute Amateurs a WoofWoof. To jsou jména týmů, kterým se povedlo nasbírat v bodovaných kvalifikacích Road to Comic-Con nejvíce bodů.

Nejdříve se v první kvalifikaci povedlo zvítězit Enterprise, v té době ještě hráli jako Podnik. Druhou kvalifikaci ovládli WoofWoof. Dalšími vítězi se pak ve třetí kvalifikaci stali Absolute Amateurs. Poslední kvalifikaci se povedlo vyhrát znova týmu Enterprise, kteří se tak stali jediným týmem, který v kvalifikačních turnajích dokázal vyhrát dvakrát.

Formát a rozpis play-off zápasů

Double Elimination

Play-off se odehraje ve formátu Double Elimination. K postupu tak týmy potřebují vyhrát dva zápasy. Po první prohře v play-off se týmy přesouvají do losers bracketu, po druhé prohře se pak už s turnajem budou muset rozloučit. Jeden tým tak postoupí z finále winners bracketu a ten druhý postupuje jako vítěz losers bracketu.

BO3

Všechny zápasy play-off se budou hrát jako BO3 série. To znamená, že k výhře v každém zápase budou týmy muset porazit svého soupeře na dvou různých mapách.

Rozpis zápasů v play-off

Celé play-off se odehraje ve dvou hracích dnech tento víkend 9.-10.4. Play-off budeme vysílat na našem druhém Twitchi LanCraftTV. Zápasy vás provede trojice komentátorů, SajmoN, TheRoughBaby a TIXI.

První hrací den od 13:30 budete moct sledovat jeden z opening zápasů, ze kterého jeden tým postupuje do finále winners bracketu, ten druhý si zahraje v tzv. eliminačním zápase, ve kterém už se jeden tým definitivně s turnajem rozloučí. Eliminační zápas pak budete moct na Twitchi LanCraftTV sledovat také.

Také druhý hrací den budete moct od 13:30 sledovat zápasy živě. V neděli se už dozvíme, které týmy si zahrají o 50.000 Kč na LAN finále Road to Comic-Con 2022. Streamovat budeme finálové zápasy obou dvou části bracketu v play-off. O postup si tak nejdříve zahrají vítězové sobotních opening zápasů. Následně si o druhé postupové místo zahraje vítěz eliminačního zápasu s týmem, který prohrál finále winners bracketu.

V úvodním streamovaném zápase se podiváme na EIQ a WW

Entropiq

Tým, který v play-off obdržel top-seed pozici a zahraje si proti nejslabšímu postupujícímu týmu je Entropiq. Entropiq jsou totiž vítězové minulého ročníku Road to Comic-Con. Tehdy ale ještě hráli pod jménem Straight Outta Retirement.

Tým ve složení Sh0uty, Hasaa, Marteen, Pjotr a Rousik nejdříve na začátku sezóny dokázal uhrát skvělý výsledek ve VCT kvalifikaci, kde se jim povedlo umístit se mezi 16 nejlepšími týmy. Následně přišlo pozvání do prestižní regionální ligy, VRL East: Surge. Tam se Entropiq umístil na 5. místě, skončili tak jen těsně za pomyslnou postupovou hranicí do play-off.

Velmi dobrý výkon v úvodním splitu letošní sezóny by tak určitě rádi zakončili výhrou v Road to Comic-Con 2022.

Enterprise

Enterprise jsou nejlepším týmem z kvalifikace. Společně s Absolute Amateurs se jim totiž povedlo nasbírat během 4 turnajů 260 bodů. Jako jediný tým dokázali vyhrát hned dva z nich. Vyhráli úvodní kvalifikační turnaj a následně také celou kvalifikaci uzavřeli druhou výhrou.

Také hráči Enterprise nastupovali do úvodních zápasů letošní sezóny pod jiným jménem, než se kterým aktuálně hrají. Cantzer, Elysium, Mafin, Minny a Alexiiik totiž hráli nejdříve v týmu, který nesl jméno Podnik.

Enterprise strávili první split v lize Valorant East: United, ve které se jim podařilo dostat mezi nejlepší týmy. Skončili na vynikajícím druhém místě a dostali se tak do Relegation VRL East, kde si zahráli o postup do regionální ligy - VRL East. V napínavém BO5 zápase se jim podařilo porazit Finest a ukázali tak, že nyní hrají ve vynikající formě.

Absolute Amateurs

Absolute Amateurs, kteří momentálně hrají ve složení Yerk, Vjt, Ayyzicle, SetriKK a Jojo už také ukázal, že se s nimi na domácí scéně musí počítat. Hráči tohoto týmu totiž také dokázali zvítězit v jednom kvalifikačním turnaji Road to Comic-Con. A jak už bylo zmíněno, společně s Enterprise se jim podařilo nasbírat během kvalifikačních turnajů nejvíce bodů.

WoofWoof

Posledním postupujícím týmem do play-off jsou hráči týmu WoofWoof. Ti momentálně hrají ve složení Foku, Jugger, Hemix, Laggs a Dezi. Také oni mají na svém kontě jednu výhru v kvalifikaci.

Zda se jim na tuto výhru v play-off povede nějakým způsobem úspěšně navázat v play-off se dozvíme už tento týden o víkendu. Nezapomeňte tak proto celé play-off sledovat a fandit svému oblíbenému týmu.

Informace o tom, jak dopadl první hrací den najdete zde.


Partneři RTCC 2022

DX Racer logo          


Hodnocení článku:

Načítám diskuzi...